Organisatie & Partners

Kente Festival wordt georganiseerd vanuit Stichting GAM.

Stichting GAM is opgericht in 2002. De stichting houdt zich o.a. bezig met theater en film. Een van de belangrijkste activiteiten van GAM is de populaire tv uitzending die wekelijks wordt getoond op Salto A2 elke woensdag van 21uur tot 22uur.

De trekker van de organisatie is oprichtster Veronica van de Kamp. Zij organiseert het Kente Festival in samenwerking met een projectgroep, bestaande uit het bestuur en tien vrijwilligers, allen afkomstig uit de doelgroep.

Samenwerking & Partners

Stichting GAM werkt samen met Kente Festivals in Duitsland en Engeland.
Met deze festivals kijkt Kente Festival Nederland als het mogelijk is elkaar te steunen bij het organiseren van de afzonderlijke evenementen en verder voort te bouwen aan de professionaliteit. Dit draagt bij aan de saamhorigheid en de betere aanpak van de Kente festivals in Europa. Daarnaast brengt het diverse bezoekers van de landen op bezoek bij elkaar.

Daarnaast werkt Stichting GAM samen op het gebied van organisatie, Stadsdeel Zuidoost, Amsterdamse Fonds voor de Kunst (AFK), Servicepunt Emanicpatie (SPE), P Team, ACA, Prins Berhard Cultuurfonds, SOA AIDS Nederland, AIDS HEALTH FOUNDATION (AHF), GGD Amsterdam en AMC.